Conferinta de presa la Ministerul Mediului

Luni, 12.11.2012, a avut loc o conferinta de presa la Ministerul Mediului  pe  tema  colectarea selectiva a ambalajelor, la care a participat si dl.Prim Ministru Victor Ponta.

Discutiile s-au concentrat pe ideea folosirii de Reverse Vending Machines pentru colectarea ambalajelor de bauturi, principalul focus fiind pe PET. Acest lucru nu poate fi realizat la nivel national prin lege (dupa cum chiar dl.Ponta afirma), dar se poate realiza la nivel local prin parteneriate.

El a mai precizat că „o măsură pe care o poate lua Guvernul este aceea de a acorda subvenţii autorităţilor publice locale pentru a-şi cumpăra aparate de colectare selectivă a deşeurilor”.

„Vreau să văd cât mai multe primării care au asemenea sisteme şi dacă ei îşi cumpără aparatele, jumătate din sumă va fi suportată de la bugetul de stat. Vreau să văd asemenea tehnologie şi în staţiuni, fie că vorbim de Mamaia, Sinaia sau Băile Herculane”, a exemplificat Victor Ponta.


Declaratia o puteti gasi pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/victor-ponta-nu-mi-doresc-sa-mai-traiesc-in-tara-pet-urilor_1050963.html#ixzz2CBDJm2W9

Leave A Comment