In dorinta de a respecta adevarul

Zilele trecute au aparut in presa o serie de articole referitoare la faptul ca obiceiul de a bea apa minerala ar favoriza obezitatea. Totul a plecat de la studiul unor cercetatori de la Universitatea Birzeit, Palestina, a caror concluzii au fost eronat prezentate in presa straina si apoi distorsionate inca o data de o parte a presei autohtone. Titluri de tipul „Si tu bei apa minerala? N-o so mai bei dupa ce citesti cel mai recent studiu al cercetatorilor” (Antena 3), au darul de a produce confuzie si a dezinforma consumatorul de apa minerala naturala.

In dorinta de a respecta in mod fidel adevarul stiintific si a informa corect consumatorii, prezentam mai jos raspunsul pe care Profesorul Johnny Stiban, seful colectivului care a realizat studiul, la oferit Federatiei imbuteliatorilor de apa din Europa (EFBW) cu sediul in Bruxelles:

“Rezultatele cercetarilor intreprinse de noi nu au fost reproduse in mod corect in mass media. Studiul nostru s-a concentrat in special pe bauturi racoritoare si evidentierea rolului pe care continutul acestora in dioxid de carbon si zahar il are asupra obezitatii soarecilor de laborator. Atragem atentia ca in cadrul testelor intreprinse pe oameni, nu s-au facut masuratori asupra cresterii acestora in greutate sau a altor efecte adverse legate de consumul de apa carbogazeificata sau de bauturi carbogazoase.”

Totodata mentionam faptul ca termenul de apa minerala naturalanu a fost utilizat in mod specific in cadrul studiului mentionat anterior.

Leave A Comment